Redactioneel

231126 rva museum14Bij de Museumboerderij konden de kinderen dit weekend Sinterklaas van heel dichtbij beleven.
Hij sliep daar in de bedstee. En dat sliep wel heel erg lekker. Als eerste moesten de kinderen al heel erg hard schreeuwen om de Pieten wakker te maken, die ook bij de Sint lagen. En Sint sliep daar gewoon doorheen! Hij was erg moe van het 's nachts rijden op de daken.

Daarna mochten de kinderen, samen met de Pieten, Sint wakker maken en helpen om hem aan te kleden. Eerst werden de pantoffels aan de voeten geschoven. Vervolgens moesten de nodige rek- en strekoefeningen worden gedaan. ‘Ja, Sint voelt het tegenwoordig ook dat hij een dagje ouder is geworden.’ De aanwezige grote mensen moesten ook meedoen. Hierna volgde het omdoen van de mantel, het aangeven van de staf, het omdoen van zijn ring en het opzetten van de mijter.

Klik hier voor foto's.

De spanning voor de ontmoeting met de Sint, werd bij ontvangst in de boerderij al opgebouwd door te beginnen met het draaien van pepernoten, het zingen van Sinterklaasliedjes en het aaien van zijn paard. En overal waren Pieten in de buurt.
Na het wakker maken van de Sint werden er spelletjes gespeeld. Ieder kind dat zijn/ haar best deed, kreeg ter afsluiting een “Pietendiploma” en er was lekkers met wat te drinken.

De museum bakkers bakten speciaal “boeren speculaas vloerbrood “, wat ter plekke te koop was en er was een “pepernotenbakkerij”. Om elk kind aandacht te kunnen geven werd met kleinere groepjes gewerkt, waarvoor men vooraf kon inschrijven.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen