Redactioneel

231119 rva Sint27Hoort wie klopt daar kinderen? Menig hartje zal dit weekend sneller hebben geklopt door de komst van de Sint. Op zaterdag kwam hij met de boot in Nederland aan. En onvermoeid was hij op zondag in de weer om iedereen, onder andere in Heeswijk-Dinther, toe te zwaaien en de kinderen zo veel mogelijk een handje te geven.

Op zondagmiddag vertrok de Sint met zijn Pieten vanaf het kerkplein in Dinther, om zo met het hele gevolg, muzikaal naar het kerkplein van Heeswijk te gaan. Langs de kant van de route stonden kinderen vol spanning te wachten om een glimp van de Sint op te vangen. De wat grotere kinderen wachtten ook met spanning. Alleen, hen ging het meer om het verzamelen van de pepernoten. En natuurlijk dan al die nog oudere kinderen. Beter bekend als de papa's, de mama's, de opa's en oma's. Die genoten van het totale schouwspel.

Klik hier voor foto's.

Op het Heeswijks kerkplein werd er gedanst voor de Sint, waarbij de Sint hoopte dat ze later Danspieten zouden worden. De hulpburgemeester heette iedereen van harte welkom. Het organiserend Oranje Comité begroette ook alle aanwezigen en er was een woord van dank voor de PLUS en de Ondernemersvereniging HDL, die de intocht mede mogelijk hebben gemaakt.

Verder was er een dank je wel voor de stoppende Hoofdpiet en een applaus als welkom voor de nieuwe Hoofdpiet.

Na deze officiële plechtigheden ging iedereen bij het Willibrordcentrum naar binnen. Daar was het gezellig en warm en er werd door de Pieten even op de muziek gedanst. Tot slot mochten de kleinsten samen met Sint op de foto.

Nu maar hopen dat de kinderen rustig kunnen slapen en dat de schoentjes worden gevuld.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen