Redactioneel

231119 rva OLAT12Vandaag was de 57e wandeleditie van de wandelsportvereniging OLAT met meer dan 1.000 leden uit Olland. Het start- en eindpunt was C.C. Servaes in Dinther en men kon kiezen uit 10, 15, 20, 30 en 40 km. Vanaf 8.00 uur ’s morgens kon men gaan wandelen en tot 17.00 uur in de middag had men de tijd om terug te komen.

Voor een relatief zeer laag inschrijvingsgeld kon men de route lopen, waarna onderweg op meerdere locaties een pauze was ingelast voor een koffie-/thee-/chocomel-/soep- & koek- moment. Daarnaast was overal bij deze pauzelocaties een dixie geplaatst, waar men gebruik van kon maken als de nood aan de man/vrouw was.

Klik hier voor foto's.

Voor dit evenement, waar meer dan 720 deelnemers zich voor hadden aangemeld, was ook geregeld dat alle vergunningen voor dit evenement op de correcte wijze waren aangevraagd en ingediend.

In gesprek met de voorzitter Joop Wesseling uit Berlicum werden ook de nodige anekdotes aangehaald over het ontstaan van de vereniging en de daaruit voorvloeiende wandeljaren.

Op zaterdag waren al meer dan 35 vrijwilligers bezig met het uitzetten van de routes en vanmorgen werd nogmaals extra de route gecontroleerd zodat geen enkele wandelaar zou verdwalen.

De routes waren divers en gingen vandaag richting Vorstenbosch en de Bedafse Bergen en zelfs nog verder richting Maashorst.

Er werd mij nog op het hart gedrukt, dat vanavond na 18.00 uur niet alleen alle posten zouden zijn opgeruimd, maar alle 2.000 routebordjes weer werden binnengehaald. Ook gaf de voorzitter aan, dat hij ook zeer dankbaar was voor het feit dat alle personen  zich  belangeloos hebben ingezet, om deze dag een onvergetelijke herinnering te maken voor alle wandelaars.

https://www.olat.nl/home

https://www.olat.nl/olat-wandeldagen

Tekst en foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda