Redactioneel

231028 rva Nacht14Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

Zo was het ook de bedoeling dat de fluisterboot ‘De Watervlucht’ op 27 en 28 oktober twee vaarten per avond zou hebben met een aangepaste vaart van ongeveer drie kwartier. Van De Kilsdonkse Molen naar de Bimdsebrug en terug.

Door de grote hoeveelheid regen die afgelopen week was gevallen, was het waterpeil van de Aa op vrijdag 27 oktober ongeveer een meter hoger dan gebruikelijk. Er was dan ook een negatief vaaradvies door het waterschap afgegeven. Hierdoor heeft de organisatie alle aanmeldingen moeten afzeggen.
De vier vaarten waren alle volgeboekt, dus het gaf behoorlijk wat teleurstellingen, maar gelukkig begrepen de meesten snel dat het niet veilig was om het evenement door te laten gaan.

Klik hier voor foto's.

Hopelijk is het volgend jaar tijdens de Nacht van de Nacht weer beter.
Het blijft heel bijzonder om in het donker de rust en de stilte met de fluisterboot te ervaren en te genieten van deze belevenis met een grote lamp in de lucht: de ‘volle maan’.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda