Redactioneel

230930 rva Jacobs10 Een jaar geleden kreeg Houthandel W. Jacobs een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam, te weten: Jacobs Houthandel en Bouwmaterialen. Na een jaar hard werken, om veranderingen door te voeren en de klanten gewoon te blijven helpen, was het nu tijd voor een feest.

Houthandel W. Jacobs was lang een begrip in Heeswijk-Dinther.
Het bestond sinds 1960 en leverde al allerlei houtproducten. Het bedrijf werd destijds opgezet door Wim Jacobs. Wat als handel in tweedehands hout begon, werd uitgebreid naar handel in nieuw hout. Zijn zonen Toon en Frans namen het bedrijf in 1980 over.

Klik hier voor foto's.

Toon Jacobs: ’In 2022 vierde ik dat ik 45 jaar in de houthandel zat. Nu werk ik nog een paar dagen per week in het bedrijf. Ik help daar waar nodig. Het is voor mij altijd een familiebedrijf geweest. Iedereen en elke functie is even belangrijk. Als team doe je de dingen samen.’

Uiteindelijk kwam er het moment om het bedrijf over te dragen. Na veel gesprekken bleken Jorgo van Zutphen en Jorin Jacobs de beste kandidaten te zijn.
Tijdens het feest van afgelopen zaterdag is 's avonds symbolisch het stokje overgedragen.
Toon: ’Ik heb er een goed gevoel bij.’

Jorin Jacobs: ’We hebben ambities om een grotere regionale rol te spelen in de branche voor hout- en bouwmaterialen. Door de combinatie van aannemersbedrijf en leverancier van bouwmaterialen aan bedrijven en particulieren hebben we een groter bereik.’

Het meest belangrijke product aan De Morgenstond blijft het hout- en plaatmateriaal. Maar tevens verkopen ze pur, kitten, bevestigingsmiddelen, schroeven. Een complete winkel voor zakelijke en particuliere markt.
Er zijn een eigen zagerij, een bezorgdienst en een eigen bus, waarmee men de klanten zo veel als mogelijk tegemoet kan komen.

De winkel aan De Morgenstond is open op maandag tot en met vrijdag van 07:00 – 17:30 uur en op zaterdag van 08:00 – 12:00 uur.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen