Redactioneel

230923 PK Burendag ontmoeringstuin Servaes VIERKANT 2Burendag wordt ieder jaar gevierd op de vierde zaterdag in september.
De naastgelegen buren worden dan steeds uitgenodigd. Afgevaardigden of bestuursleden van de heemkundekring de Wojstap, het St.Barbara-gilde, de Lokatieraad van de parochie, Cultureel centrum Servaes waren aanwezig.

Alleen Buro Lima en I-meet waren verhinderd. Alles bij elkaar ongeveer 30 bezoekers waarbij natuurlijk meegerekend de vrijwilligers van de Ontmoetingstuin Servaes.
Van te voren werd er buiten wat opgeruimd, was er een tent geplaatst en werden er tafels en stoelen klaar gezet. Er was even een pauze voor koffie of thee en om 12.00 u was er buiten een lunch met soep en broodjes, waarbij twee van de statushouders voor een hapje uit hun land van herkomst hadden gezorgd.

Klik hier voor foto's.

Hieraan vooraf legde Casper Hoenderdos binnen aan de hand van een beeldscherm de doelstelling van deze bijeenkomst uit en werden de wensen voor de toekomst geuit. Voorgesteld werd om periodiek bij elkaar te komen en te gaan brainstormen hoe we een en ander vorm kunnen geven. Samenwerking is dan het uitgangspunt. Voorgesteld werd ook om de toegankelijkheid naar de Ontmoetingstuin te vergroten en dit mee te nemen bij de herbestrating van de Traverse. Jan Bouwman, voorzitter van CC Servaes was teleurgesteld dat de gemeente er geen geld voor over heeft.

Aan het slot was er nog gelegenheid voor een drankje en kwam de eerste regen van deze dag.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen