Redactioneel

230910 ana OpenMonumentendag 13Tijdens Open Monumentendag worden monumenten in Nederland opengesteld voor het grote publiek. Dit wordt gedaan om de belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Volgens Wikipedia telt de plaats Heeswijk-Dinther 48 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Dat kan gaan om gebouwen, maar ook om andere objecten.

Ondanks het feit dat het kwik op zondag, op de thermometer, 35 graden Celsius aangaf, was de Monumentendag een prima reden om met de fiets een ronde te maken en een aantal van deze punten in Heeswijk-Dinther aan te gaan.
Het kasteel van Heeswijk, de Abdij, de Kilsdonkse Molen en de Museumboerderij hadden hun deuren voor het publiek geopend. Misschien bent u daar zelfs ook geweest.

Klik hier voor foto's.

Maar....., we hebben ook veel andere zaken waar je in het dagelijks leven zo vaak aan voorbij gaat en onderdeel zijn van ons erfgoed.
Ik nodig u uit om in lijn met de foto's, in gedachten, mee op pad te gaan en weer even stil te staan bij het moois dat we in Heeswijk-Dinther hebben.

Tekst en foto's: Anja van Aarle

Plaats reactie