Redactioneel

230903 rva tourmee40Het Schoor 9 was het decor voor het begin en het einde van de 43ste Toer Mee tocht.
Nieuw waren de 25 en 5 kilometer lange wandelroutes, als extra activiteit, naast de gebruikelijke fietsroute van ongeveer 40 kilometer.

De Koninklijke Fanfare St. Willibrord organiseert deze activiteit steeds op de eerste zondag van september. Mede door het mooie weer, waren er meer dan 200 mensen die mee deden.
De fietstocht was verdeeld in vier op elkaar aansluitende routes van 10 kilometer.
Bij de grote pauze waren pannenkoeken en drank en blaaskapel ‘De Bokkebloazers’ blies de aangekomen fietsers en voetgangers enthousiast tegemoet.

Klik hier voor foto's.

De starttijden van de verschillende routes waren zo gepland, dat iedereen ongeveer rond dezelfde tijd weer terug was. Deelnemers die succesvol over de finish kwamen, maakten met het inleveren van hun stempelkaart kans op een nieuwe fiets.
Onder het genot van de muziek van blaaskapel ‘Nog Inne Dan’ was het voor de sportieve deelnemers mogelijk om nog gezellig na te kletsen op deze warme nazomerdag. En voor wie niet meer zelf wilde koken was er meteen de mogelijkheid om de inwendige mens te vullen met friet en snacks.

Uiteindelijk was het Daan van der Steen die de beschikbaar gestelde fiets had gewonnen. Naast de fiets waren er twee koffieapparaten beschikbaar gesteld, welke waren gewonnen door José van den Berg en Jos Geene.

‘De tocht zat hartstikke mooi in elkaar'. 'De routebeschrijving was goed en het kunnen volgen van de pijlen was ook wel heel gemakkelijk’.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's en video: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen