Redactioneel

230811 EM kasteel verhalenketel 1De kok van het kasteel kan verhalen uit een ketel toveren. Dat doet hij iedere schoolvakantie! Gedurende de zomervakantie tovert hij drie keer per week het verhaal van “Duna de drollenvanger” uit de ketel.
In het verhaal zit uiteraard een stuk geschiedenis verweven, hoe kan het ook op deze historische plek.

Duna is een weesmeisje. Ze is geboren in Rode, dat heet nu Sint Oedenrode. Op een dag vraagt Duna of ze het hulpje van de kok mag worden. Dat mag maar dan moet ze helemaal ‘onderaan’ beginnen: als drollenvanger. Een drollenvanger moet natuurlijk…..drollen vangen. Het kasteel heeft geen wc. Als er belangrijke gasten logeren, die hoognodig moeten, dan gaat Duna naar boven met een pot. Wat ze met de inhoud van de pot deed, dat vertelt de kok van het kasteel erg smakelijk. Dat zorgt voor de nodige giebels en lachsalvo’s in het publiek.

Klik hier voor foto's.

Duna heeft het in haar rol als drollenvanger erg naar haar zin op het kasteel. Tot ze slecht nieuws krijgt. Een postduif brengt het bericht dat Maarten van Rossum de kerk en de huizen van Rode wil platbranden. Duna schrikt enorm. Ze heeft veel fantasie en ze is niet bang. Ze bedenkt een plan om die gluiperige Van Rossum weg te jagen, waarin ze haar kennis als drollenvanger in zet. Of het haar lukt? Kom zelf maar kijken en luisteren! Het verhaal van Duna wordt nog een aantal keren uit de verhalenketel getoverd. Op https://www.kasteelheeswijk.nl/agenda-overzicht/ kun je zien wanneer. Ook staan daar nog meer leuke activiteiten op vermeld!

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen