Redactioneel

20230809 EM Kersouwe Tarzan 4Wie aan Tarzan denkt, ziet vast een jongentje, in de jungle, aan een liaan slingerend van boom naar boom. Deze keer was Tarzan echter te zien in een poppenvoorstelling in de Kersouwe. Tarzan wordt als baby gevonden door een gorillamoeder en groeit op in de jungle tussen de dieren.

Maar als hij tien jaar oud is, vindt zijn tante hem. Ze wil hem terugbrengen naar de mensenwereld. Daar moet Tarzan gaan wennen aan zijn eigen soort. De werelden liggen mijlen ver uit elkaar. Als Bunny de buurjongen vraagt of Tarzan op facebook zit, zegt hij “Ik zit meestal op een boom”. Het blijkt een onmogelijke opgave voor Tarzan om te wennen aan zijn eigen soort.

Jane wordt gespeeld door Ila van der Pouw. Maar Ila bespeelt ook de jungledieren en later ook de mensen. Dat zijn allemaal erg goed gemaakte poppen. Ila bespeelt die zelf door haar arm of hand in hun rug of hoofd te schuiven. Ze geeft de poppen ieder een eigen stem. Dat doet ze zo goed, dat de dieren tot leven lijken te komen.

Ila speelde een verhaal over waar je thuis hoort, wie je bent en de moed om voor jezelf te kiezen. Een aangrijpend verhaal met een liefdevolle afloop.

Klik hier voor foto's. 

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

,

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen