Redactioneel

230802 EM Kersouwe Jachtlust 14Zou de voorstelling wel doorgaan, was mijn gedachte toen ik de ingang van de Kersouwe naderde. Er stond geen enkele fiets tegen de bomen, die anders altijd als fietsenstalling dienen. Geen wonder ook, de regen viel, zoals wel vaker deze week, met bakken uit de lucht voor de voorstelling begon.

Ik hoorde echter wel stemmen, dus liep ik door naar het kleine theater, waar een kleine groep publiek al in het verhaal van “Jachtlust” zat.
“Jachtlust” is een restaurant, het middelpunt in een vredig dorpje, waar alles rustig door kabbelt. De kok van “Jachtlust” heeft van alles op het menu staan; haas, reebout, kwartels.

Klik hier voor foto's.

Rechts van het restaurant woont een opa. Hij is vegetariër en heeft een hond, konijn, haan en kippen waar hij liefdevol voor zorgt. Links van het restaurant woont een jager. Hij is lief voor z'n hond, maar schiet wel konijnen en fazanten. Iedereen is dus gek op dieren, alleen wel ieder op zijn eigen manier. Dat wordt helemaal duidelijk als het jachtseizoen begint. Er wordt wild geschoten, daar kan iedereen uit het dorpje wel mee leven, maar het wordt anders als er ook huisdieren uit de omgeving verdwijnen.

Een theaterstuk dat uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan over elkaars eetgewoontes.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen