Redactioneel

230801 EM kasteel PP 23Het is droog! De zon schijnt! Snel pak ik mijn fotocamera, trek mijn wandelschoenen aan en ga op pad. Richting het kasteel, daar schijnt een nieuw personeelslid aangenomen te zijn. Pieter Poortwachter. Onderweg passeer ik overigens een prachtig zonnebloemenveld, met daar tussenin, heel veel wilde bloemen, in de zon ziet het er allemaal zo kleurrijk uit!

Aangekomen bij het kasteel, heerst er een gezellige drukte. Aan de kassa word ik wederom vriendelijk verwelkomd. Ik krijg er de benodigde materialen voor de speurtochten naar Pieter Poortwachter. De suppoost bij de ingang van het kasteel vertelt mij dat het slechte weer van de afgelopen dagen, ze veel bezoekers heeft gebracht. Er zijn al veel kinderen op zoek gegaan naar Pieter Poortwachter!

Klik hier voor foto's.

Ik ga op zoek naar Pieter Poortwachter die mij d.m.v. de speurtocht leidt langs allerlei trapjes, gangetjes, luikjes waarin, achter en door zich het personeel vroeger bewoog. Soms verbiedt Pieter Poortwachter mij om ergens in te kijken, of door te lopen, maar brengt me ook aan het twijfelen, net als sommige kinderen. Ik kan mijn nieuwsgierigheid, net als de kinderen niet bedwingen en doe het lekker toch! Maar word dan be”trap”t door Pieter Poortwachter. Door de speurtocht tot een goed einde te brengen, weet ik waar zich een hele bijzondere doorgang bevindt, een doorgang, waar je echt niet zomaar kunt komen.
Wat een leuke activiteit voor kinderen (en volwassenen 😉) waar ze ondertussen al speurend ook veel van opsteken. Ik zou zeggen laat je ook eens be”trappen” door Pieter Poortwachter!

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen