Redactioneel

220723cvdh roodkapje 14Sinds januari repeteert de jeugdtheatergroep van de Kersouwe al voor hun nieuwe theaterproductie Roodkapje. Iedereen kent het sprookje, waarin de grote boze wolf het gemunt heeft op Roodkapje en zich als haar grootmoeder vermomt in oma’s bedstee. Maar natuurlijk gaat het in de door Michelle geschreven versie net even anders!

Regisseur Kim van Kooij: “Roodkapje wil op avontuur. Ze ontmoet wolven die niet stoer zijn, kabouters die niet klein zijn, een elfje dat Twaalfje wordt genoemd en nog wat van dat soort dingen. Verder is er sprake van een bezorgde moeder, een bange ‘meneer agent,’ een oma met een jachtgeweer en nog heel veel meer. Het stuk gaat over niet kunnen of willen zijn wat je ‘hoort’ te zijn en dat is knap lastig… Gelukkig lopen de personages elkaar in dit stuk op hilarische wijze tegen het lijf, dus ik kan je alvast verklappen…het komt allemaal goed!” 

En zo hoort dat natuurlijk bij sprookjes!

Klik hier voor foto's.

Doorloop
Eind mei vond een eerste doorloop in het eigen theater plaats. Productieleider Mieke Volk: “Het is altijd spannend zo’n doorloop, maar we hebben er alle vertrouwen in. We oefenen dan eerst met de decorstukken. Dan wordt ook beter duidelijk of alles lukt zoals de regisseur het in gedachten heeft, of dat er nog aanpassingen nodig zijn.” 

Ook al wordt er gespeeld in hun gewone kloffie, de wolf is echt de wolf. Roodkapje huppelt er vrolijk op los en de elfjes fladderen over het toneel. Regisseur Kim hoeft maar af en toe een kleine hint te geven. Al vanaf het begin zit de vaart er goed in. 

Vanmiddag de laatste voorstelling in de Kersouwe, weer uitverkocht, wel een beetje spannend voor de kleintjes op de eerste rij.

Tekst: Jan burger
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen