Redactioneel

230717EM update Lichterbij 9Voor het evenement "Alle Zielen" op 28-10-2023 in de tuin van de Abdij van Berne loopt al een aantal maanden het verbindende project "Lichterbij".
Mensen uit de omgeving hebben hun verhaal gedaan over een dierbare die ze missen bij een dichter. De dichter heeft hier een gedicht van gemaakt.

Kinderen van basisschool de Bolderik hebben ook gedichten geschreven. Een aantal van deze gedichten worden nu door een enthousiaste groep dames op lakens geborduurd, waar weer lampenkappen van worden gemaakt, die tijdens "Alle Zielen" er voor zorgen dat de gemiste dierbaren dichterbij voelen.
“Met bloed, zweet en beurse duimen zijn de dames gestaag verder gegaan met borduren.

Vorige week hebben ze in het Cultureel Centrum in Dinther aan 5 lampenkappen gewerkt. De lampenkap met knopen is bijna af, één met kruissteek is ook bijna af en we zijn begonnen aan een nieuwe kap met kruissteek.” vertelt de tevreden projectleider van “Alle Zielen” Olga Raaymakers.

Klik hier voor foto's.

Als je de lampenkappen wilt komen bewonderen, noteer dan de datum vast in je agenda. “Alle Zielen” is een laagdrempelige manier om stil te staan bij iedereen die gemist wordt.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen