Redactioneel

20230712 PK gift 1000 euro aan Ontmoetingstuin 4 VIERKANT Op woensdag 12 juli verraste Casper Hoenderdos de Ontmoetingstuin Servaes met een gift van € 1000. Hij had dit geld van de Rabobank ontvangen en kon zelf bepalen aan wie hij dit bedrag zou geven. Hij heeft de Ontmoetingstuin uitgekozen, omdat ze als kleinschalig project samenwerken en via die tuin verbinding maken met de gemeenschap.

Voor het geld hebben ze al een nieuw project bedacht namelijk het afvoeren van het regenwater van I Meet en de Heemkundekring naar de tuin van Servaes. Daar zou het tijdelijk opgeslagen kunnen worden in een bassin. Zo werkt de tuin mee aan duurzaamheid.

Klik hier voor foto's.

In de tuin wordt iedere woensdag- en zaterdagmorgen gewerkt. Een 18-tal vrijwilligers werkt naar keuze op een van deze dagen. Jo van Hemmen is er de penningmeester en Rob Dortmans de coördinator.

Deze morgen was ook Christa Neefjes aanwezig als vertegenwoordigster van CC Servaes. Zij gaat Tonny van de Ven daar opvolgen als secretaris. Door omstandigheden waren Joost Jansen, voorzitter van de parochie H. Augustinus  en Jan Bouwman, voorzitter van CC  Servaes, deze morgen afwezig. Jan v.d. Broek, voorzitter van de Ontmoetingstuin zei ook dat ze de Ontmoetingstuin, het Cultureel centrum en de kerk samen onder één dak willen brengen onder de titel “Samen Servaes”.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen