Redactioneel

230522 RvH Schaakclub 03Op 4 oktober 2021 bestond Schaakvereniging Caïssa 50 jaar. Door coronamaatregelen kon dit jubileum toen niet gevierd worden.
De slotavond van het schaakseizoen 2022-2023 was een mooie gelegenheid voor een verlate viering met de leden, partners en voormalige bestuursleden.

Voorzitter Piet van Helvoort heette iedereen welkom, in het bijzonder Lies van Venrooij en Ad van Schijndel. Als niet-spelend lid was Lies negen jaar secretaris van de club, waarna zij tot erelid werd benoemd. Ad is medeoprichter van de club.
Na een gezamenlijk buffet overhandigde Piet het eerste exemplaar van de Jubileum-Pionier aan Ad van Schijndel, die spontaan een gedicht voordroeg, gewijd aan Caïssa.

Klik hier voor foto's.

Hierna volgde de prijsuitreiking van het seizoen 2022-2023. Als een echte gouddelver ging Tim van de Steeg met drie wisseltrofeeën en drie eerste prijzen aan de haal: clubkampioen, kampioen snelschaken en grootste ELO-stijger. Willie van Venrooij, Arjan Schuurmans en Symeon Ioannidis behaalden een tweede plaats. Piet van Helvoort, Twan van Nuland en Jordi Keijzers behaalden derde plaatsen.
De avond werd voortgezet met een reeks schaakpartijen en sommigen kozen voor het biljart.

Foto’s: Ronald van Hastenberg
Tekst: Piet van Helvoort

 

Plaats reactie