Redactioneel

230521 PK Wielercriterium Heeswijk 19Retro koers als pareltje door de Heeswijkse straten. De oudste deelnemer ervan werd als 79 jarige de favoriet van de jury, zodat die als eerste op het podium kwam.

Op zondag 21 mei werd onder de stralende zon de 55e van den Akker Aqua service ronde van Heeswijk verreden, een schitterende wedstrijd georganiseerd door Stichting
Wielerevenementen Bernheze. Gastheren en dames waren wederom de bewoners van Abdijstaete.

De agenda was goed gevuld en beloofde veel spektakel.
De start van de dag werd wederom verzorgd door Wielerclub op z’n retour welke de retro-koers voor hun rekening namen.

Klik hier voor foto's.

In de ochtend en de vroege middag streden de vrouwen in alle categorieën tevens voor het regiokampioenschap van Zuid-Nederland. Bij de Nieuweling meisjes ging de winst naar Isere Koster, nipt voor Noï Moes.
Kort daarna wist Fenny Coppelmans de massasprint bij de junior vrouwen te winnen.
Bij de Elite vrouwen ontstond in de laatste ronden een kopgroep van een 10-tal rensters waarbij Celine van Houtum de eindsprint wist te winnen voor Eliss Serné en Cindy Embregts.

De junior mannen zaten vol strijdlust. Er ontstond een kopgroep van 5 renners waaronder de plaatselijke favoriet Niels Hanegraaf. In de eindsprint wist hij de wedstrijd in zijn eigen woonplaats te winnen. Dit onder luid gejuich van vrienden, familie en een trotse organisatie.

Bij de Elite mannen, met 90 renners aan de start, ontstond ook een kopgroep van vijf renners. Een aantal rondes voor het einde demarreerde Harry Sweering uit de kopgroep en wist hierdoor de wedstrijd te winnen.

Wij kijken als organisatie terug op een prachtige dag die we alleen maar konden verzorgen door de vrijwilligers, sponsoren, Abdijstaete, EHBO Augustinus en de KNWU en niet te vergeten alle omwonenden!

Bedankt en tot volgend jaar.
Stichting Wielerevenementen Bernheze

Foto's: Peter Kriele

 

Plaats reactie