Redactioneel

230427 PG Koningsdag 24Rond 10:00u verzamelden de kinderen van Heeswijk en Dinther zich bij de kerken met hun versierde fietsen en stepjes. Onder begeleiding van het St. Willibrordus gilde, St. Barbara gilde, fanfare St. Willibrord en muziekvereniging Servaes vertrokken twee oranje en rood-wit-blauwe stoeten richting Plein 1969. Op Plein 1969 werden alle aanwezigen welkom geheten door het Oranje Comité Heeswijk-Dinther.

In de toespraak werd tevens stil gestaan bij de twee dorpsgenoten die op 26 april een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen. Elly van Genugten en Tonny van der Ven werden beiden onderscheiden vanwege hun jarenlange inzet als vrijwilliger. Wethouder Daandels nam namens de burgemeester de felicitaties aan Koning Willem-Alexander in ontvangst. Daarna was het tijd voor een aubade met vendelzwaaien door de vendeliers van beide gildes.

Klik hier voor foto's.

In de middag was het tijd voor een kinder-vrijmarkt en een veelvoud aan spelletjes en activiteiten voor de kinderen. Ook startte om 13:30u een fietstocht vanaf Plein 1969. Muziekkapel ’t kumt wel bracht er de sfeer goed in met hun optredens in de kiosk op Plein 1969. De opkomst was mede door het uitstekende weer zeer goed. Al met al een zeer geslaagde dag!

Tekst en foto's: Peter Geubbels

De nieuw gedecoreerden :

Elly van Genugten-Smulders
Elly van Genugten-Smulders uit Heeswijk-Dinther is onderscheiden voor haar inzet voor de Zonnebloem afdeling Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Ze is er vanaf 1991 actief als vrijwilliger, brengt huisbezoeken en was bestuurslid. Ook is ze vrijwilliger bij het Sociaal Cultureel Centrum Servaes, waar ze de bar coördineert, ondersteunt bij activiteiten en bridgedrives organiseert. Tenslotte verricht ze zo’n dertien jaar werkzaamheden zoals schilderen, schoonmaken en het inkopen van knutselmaterialen bij Buro Lima in Heeswijk-Dinther.

en

Tonny van der Ven

Onder andere vanwege haar inzet voor Vluchtelingenwerk Nederland, locatie Bernheze, is Tonny van der Ven uit Heeswijk-Dinther onderscheiden. Vanaf 2005 ondersteunt zij statushouders met administratie, medische afspraken en de algehele integratie. Vanaf 2011 is ze bestuurslid/plaatsvervangend secretaris voor Cultureel Centrum Servaes en begeleidt zij de dagbesteding voor eenzame en licht dementerende ouderen. Al tientallen jaren is ze collectant voor goede doelen. In het verleden ondersteunde zij ook de EHBO-vereniging St. Raphael en het oranjecomité van de Stichting Kindervakantieweek.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen