Redactioneel

230421 PK sportdag 5 basisscholen 23 VIERKANT 23De groepen 5, 6, 7 en 8 van het Mozaïek, het Palet, de Bolderik, de St. Albertusschool en Op Weg (430 ll.) uit respektievelijk Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch vierden de scholensportdag ter gelegenheid van Koningsdag. Het was weer vijf jaar geleden dat dit plaatsvond. Door de Coronomaatregelen kon dit steeds niet doorgaan.

Vandaar dat men er dit jaar weer echt zin in had. Dat was ook duidelijk te merken aan het enthousiasme van de kinderen.

De kinderen speelden in teams tegen een andere school. Er waren wedstrijden in slagbal, korfbal, handbal en voetbal. Daarnaast waren er nog individuele onderdelen zoals touwtrekken, hordes lopen, vijfbal, doeltrappen, enz.

Klik hier voor foto's.

Dit alles vond plaats op de sportvelden van Avesteijn en de hockeyclub aan de Steen- en Stokstraat in Dinther.

Van iedere school was een organisator aangesteld namelijk Inge Terra, Abke Bunning-Francissen, Lieke de Veer en Lieke van Maasakkers, waarbij Rudi van den Enden van het Palet de leiding had. Hij praatte het geheel ook aan elkaar.

Tussen de wedstrijden door konden de kinderen wat drinken of wat fruit eten, dat Jumbo, de plaatselijke supermarkt, had geschonken. Ook kwamen nog even wat lagere groepen naar de prestaties van de groteren kijken.

Om 12.00 uur was er pauze en konden de kinderen wat eten. Hierna was de prijsuitreiking, maar eerst moest er nog even gezongen worden. Dat was zoals gebruikelijk het Koningslied, dat ieder jaar opnieuw wordt gecomponeerd. Nu was er het liedje Zig Zag, waarop heerlijk gedanst werd.

Rudi van den Enden reikte met de organisatoren de prijzen uit.

Als eerste eindigde het Mozaïek, gevolgd door de Albertusschool en de Bolderik, terwijl het Palet en Op Weg nagenoeg gelijk eindigden.

Tenslotte sprak Rudi van den Enden zijn dank uit aan de voetbalclub Avesteijn en de hockeyclub voor het gebruik van de terreinen, en Avesteijn bovendien voor het ter beschikking stellen van het gebouw en de hulp daarbij. Ook de ouders, die bij zo’n evenement natuurlijk onmisbaar zijn en de organisatoren. Tenslotte de Jumbo, die als sponsor voor het fruit zorgde.

De kinderen hadden het wel getroffen. Het was een mooie dag met regelmatig zonneschijn, terwijl het naar de 15° C ging.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen