Redactioneel

230114 pk Fanfare 01Vrienden, baronnen, muziekvereniging Servaes Dinther, gemeentebestuur, vertegenwoordigers van het provinciaal bestuur en andere gasten waren voor dit openingsconcert uitgenodigd. De zaal had een grote metamorfose ondergaan, welke in korte tijd gerealiseerd moest worden.

Zo was er weer een groot toneel aangebracht voor het korps, binnen en buiten een sfeervolle verlichting gerealiseerd en waren er drie schermen geplaatst, waarop filmbeelden vertoond konden worden. Ook alcoholische en andere dranken moesten worden ingekocht. Want alcoholische drank is op dit gymnasium uit den boze.

Al met al dus een hele inspanning om dit geheel te kunnen laten plaatsen vinden voor slechts een avond.Maar wel een heel bijzondere avond.

Katja Brooijmans opende de avond en heette iedereen welkom, in het bijzonder het gemeentebestuur, de vertrekkende burgemeester Marieke Moorman en Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie, Circulaire economie en Milieu).

Hierna praatte Jos Nijssen het programma van deze avond aan elkaar, waarbij hij terloops vermeldde, dat ook René Bastiaanse was gearriveerd, die deze avond voor een extra verrassing had gezorgd.

Als eerste trad op de slagwerkgroep onder leiding van Wim van Zutphen. Zij speelden drie stukken, waarvan één speciaal voor deze avond was gecomponeerd. Het had vooral met ons milieu te maken, waarbij filmbeelden ons de nodige rampen en dreigende rampen lieten zien. Opnieuw maakte de muziek van dit gezelschap veel indruk, in het bijzonder door de vele verschillende instrumenten die bespeeld werden.

Klik hier voor foto's.

Hierna spreekt Marieke Moorman haar bewondering uit voor dit korps en heeft er veel vertrouwen in dat ze nog lang hun muzikale kunsten zullen vertonen. Annie-Marie Spierings hoopt dat straks in de Provinciale Staten dezelfde saamhorigheid mag heersen als bij dit korps. Overigens heeft zij ook op dit gymnasium haar opleiding genoten.

Ook de voorzitter van de Brabantse bond van muziekgezelschappen sprak nog even. Hij overhandigde een oorkonde en overhandigde Katja Brooijmans een speciale munt vanwege hun 200-jarig bestaan.

Daarna was het orkest aan de beurt onder leiding van John Brouwer uit Nieuwaal. Ook daar werd naast twee andere stukken een stuk gespeeld dat speciaal gecomponeerd was voor deze avond. Ook hier was de bewondering groot voor de muziek die ze lieten horen.

Na de pauze werd de film vertoond die speciaal vanwege dit 200-jarig bestaan was gemaakt. René Bastiaanse was hier de grote animatior van en in de film kwamen de beelden naar voren zoals die indertijd ook op de t.v. waren te zien onder de naam de Wandeling.

Beelden van het trekken van het korps door Heeswijk afgewisseld met historische verhalen bij monumenten en korte interviews met enkele muzikanten uit het korps waaronder Inge Langenhuijsen, Jo v.d. Pas (de tamboermaître met de kolbak), Wim van Zutphen  en Katja Brooijmans.

Wellicht kan deze film straks op meerdere momenten in Heeswijk-Dinther vertoond worden.

Na afloop kon ieder van een drankje genieten zonder zijn/haar beurs te hoeven trekken.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda