Redactioneel

221210 rva kerstinstuif29Op deze gezellige Kerstinstuif konden basisschoolkinderen binnen lopen om lekker te knutselen. Zoals gebruikelijk werden er weer kerstkoekjes gebakken. Bij het binnen komen kwam de heerlijk zoete lucht al tegemoet. Het deeg voor de koekjes was door bakkerij Doomernik gesponsord.

 

De meer dan 100 kinderen kregen bij binnenkomst een afvinklijstje. Hierop stond niet alleen ‘koekjes bakken’, maar ook een kerststukje voor thuis maken en diverse knutselwerkjes, zoals een kerstboom knippen en plakken en een engel en een kerstkaart maken. Voor de vogels konden de kinderen pindaslingers maken, om buiten op de hangen. Tussendoor was er voor de kinderen ook wat te drinken.
Alle zelf gemaakte stukjes mochten mee naar huis worden genomen. De kinderen waren super trots op hun creaties en de papa’s en mama’s genoten mee.

Klik hier voor foto's.

Gelukkig waren er voldoende mensen beschikbaar om deze activiteit mede mogelijk te maken. De vrijwilligers wilden na een periode van ‘niets kunnen’ (door corona) weer aan de slag. Nieuwe vrijwilligers schoven aan en daar waar kinderen 30 jaar geleden al mee deden aan deze instuif, kwamen ze nu zelf een paar uur met eigen kinderen. Maar ze wilden ook tijd vrij maken om daarna als hulp mee aan te schuiven.

Bij de instuif waren dit jaar ook een paar speciale bezoekers die warm werden ontvangen. Kinderen uit Oekraïne deden gewoon mee. De taal was geen enkele barrière. Bij het knutselen is nadoen voldoende. Het was een echt voorbeeld om te zien dat iedereen bij de instuif ‘er bij hoort’.
Een mooie kerstgedachte om mee naar huis te nemen.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's en video: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen