Redactioneel

221127 EM SintinBedstee 6vkEen beetje gespannen schuifelen de aanwezige kinderen met hun ouders de stal van de museumboerderij in. En wie staat daar? Ozosnel, het paard van Sinterklaas!
Vanuit de stal ruiken we het haardvuurtje in d’n herd al. Wat een gezellig sfeertje! Logisch dat Sinterklaas dit weekend de Museumboerderij als overnachtingsplek heeft uitgekozen.

Sinterklaas en zijn Pieten hebben vast veel schoenen gevuld de afgelopen nacht. Ze slapen nog! De kinderen mogen Sinterklaas en zijn Pieten proberen wakker te maken. Sinterklaas komt graag voor de kinderen uit de bedstee, maar op zijn leeftijd is dat best een hele klus. Eén van de kinderen mag hem helpen met het aandoen van zijn sloffen. Daarna is het tijd voor de gezamenlijke ochtendgymnastiek. Daar knapt Sint van op! De kinderen mogen hem daarna helpen bij het aankleden. Het goed opzetten van zijn mijter, zodat hij niet achterstevoren op het hoofd van Sint komt te staan, is nog best een ingewikkelde klus! Ondertussen halen de Pieten het ontbijt uit de keuken, maar ook dat verloopt niet helemaal vlekkeloos. Het servies klettert op de grond, maar met hulp van de kinderen, is uiteindelijk de tafel gedekt. Tijd voor Sinterklaas om afscheid te nemen, zodat hij rustig kan gaan ontbijten. Broodnodig voor nieuwe energie in deze drukke tijd!

Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen