Redactioneel

221118 em VIP avond Sint Kasteel 11Deze week schreef ik al op deze website over een bezoek aan het favoriete logeeradres van Sinterklaas. Vrijdagavond 18 november ging ik er weer een kijkje nemen. Er was een speciale V.I.P.-avond! De weg er naar toe was donker, het miezerde een beetje en op de oprijlaan klonk het geluid van een (echte) uil.

In het duisternis doemde het kasteel op, prachtig verlicht, ook hoorde ik Sinterklaasliedjes, wat een gezellig sfeertje! Onder de poort werd ik, samen met de andere gasten, ontvangen door de lichtpiet, die iedereen voorzag van een eigen lampje.

Op de brug werd ik verwelkomd door de Pieten, er werd al lekker samen gedanst en gespeeld met de gasten die al eerder op de avond waren aangekomen. Ik ging de audiotour, die ik eerder deze week al heb beschreven op deze website, volgen. Er was nog genoeg nieuws te ontdekken! Zoals het maandblad d'n HaDeejer op het toilet!

Klik hier voor foto's.

Aangekomen in de kelder van het kasteel, zie ik dat het museum voor Sinterklaas al goed gevuld begint te raken. Alle kleine gasten van vanavond mochten ook nog een schilderij maken. Er werd hard gewerkt!

Na het harde werken, was het tijd voor ontspanning en werd er op de binnenplaats met de Pieten gespeeld en gedanst. In het schemer kwam even later Sinterklaas over de brug aangeschuifeld. Hij nam plaats in de kapel van het kasteel op een prachtige oude stoel. Hij maakte daar met alle kleine gasten nog een praatje.

Na afloop kregen alle kleine gasten van Piet nog een lekkere portie poffertjes en konden de volwassenen als ze wilden een PIETza bestellen.

Wat een sfeervolle beleving met een kleine groep V.I.P.-ers.

Op 25 november is er nog een V.I.P.-avond die nog niet is uitverkocht. Wil je kaartjes bestellen? Dat kan op: https://www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel-2022/

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen