Redactioneel

221115 EM Sint op het kasteel 29Ook dit jaar logeren Sinterklaas en de Pieten weer in kasteel Heeswijk. En ook dit jaar is iedereen weer welkom om een kijkje te komen nemen!
Ozoslim, de speur-verhalen-piet, neemt je d.m.v. een audiotour en een speurplaat mee door het kasteel. Tijdens de tour hoor je door het hele kasteel geluiden van Sint en Piet, maar je ziet ze niet. Een magische beleving!

Je kunt lekker zelf rondsnuffelen in de werkkamer van de Sint. In de kunstkamer kijk je je ogen uit naar prachtige portretten. In de eetkamer kun je raden hoeveel kaarsjes er op de verjaardagstaart van Sint zouden moeten staan. In de bibliotheek is het echte boek van Sinterklaas veilig opgeborgen achter glas. Achter sommige deurtjes in de pietenvertrekken is luid gesnurk te horen. In de Pietenschoenpoetskamer worden alle Pietenschoenen netjes bijgehouden en kun je een heel bijzonder paar bewonderen. In het kleinste kamertje liggen moppenboeken en hoor je de Pieten zich suf lachen. De slaapkamer van Sinterklaas voelt magisch en rond de keuken hangt de geur van pepernoten.
Als laatste kom je in de kelder van het kasteel. Daar is Pietje met de Parel een verrassing aan het voorbereiden; een museum voor Sinterklaas! Iedereen mag meehelpen om het museum op tijd gevuld te krijgen.

Klik hier voor foto's.

Wil je meer weten over de verrassing van Pietje met de Parel kijk dan eens op https://youtu.be/jpOvVApTgAU
Wil je een bezoekje plannen? Kijk dan op https://www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel-2022/
Daar is ook meer informatie te vinden over de twee VIP-avonden op 18 en 25 november. Sinterklaas en de Pieten zijn er dan ook. Het kasteel is dan prachtig verlicht en je kunt dan zien hoe het er aan toe gaat vlak voordat ze op pad gaan om de schoenen te vullen.

 Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen