Redactioneel

221008 jn Maestro 28Zaterdagavond 8 oktober 20.00 uur. In een voormalige koeienstal stromen muziekliefhebbers de fraai vormgegeven tijdelijke concertzaal binnen. Iedereen is razend benieuwd wat de avond zal brengen. Normaliter komen mensen naar een concert om te luisteren naar een optreden van een muziekgroep die o.l.v. een professionele dirigent muziek ten gehore brengt waar weken op is geoefend.

Deze avond is anders. Vijf bekende personen uit Heeswijk Dinther of Bernheze, Wilson Bosch - Desie Verhoeven - Rob van Zutphen - Leon Dijkhoff en Maarten Everling, hebben een paar maanden thuis droog geoefend en één of tweemaal met de muziekgroep mogen oefenen, met als ultieme doel gekozen te worden tot maestro dirigent.

Tijdens de concertavond moeten ze twee nummers dirigeren waarna een vakjury bestaande uit professionals, John Brouwer, Arian Decker en Floor Cremers, hun oordeel zal vellen en drie kandidaten door mogen om te gaan strijden voor de titel koninklijke Maestro St. Willibrord.

Het concert verliep gestroomlijnd en was muzikaal een grote verrassing. De maestro-kandidaten hadden zichtbaar en hoorbaar geoefend. De jury werd gepusht om kritisch te luisteren én te kijken hoe er werd gedirigeerd.

Uiteindelijk mochten Desie Verhoeven, Wilson Bosch en Maarten Everling door naar de ultieme test en gaan strijden voor de eretitel van koninklijke Maestro. Hierbij bleek Desie Verhoeven boven de rest uit te steken en won zij de titel. Wilson Bosch eindigde als tweede en Marten Everling als derde.

Klik hier voor foto's.

Dit maestro-concert, mede ontstaan als voorbereiding op het komende jubileumjaar waarin de fanfare haar 200-jarige bestaan gaat vieren, was een succes en is zeker voor herhaling vatbaar.

Tekst en foto's: Jos Nijssen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen