Redactioneel

20221005 EM Bolderik KBW 1De natuur is overal om ons heen. En op de Bolderik hebben ze het geluk dat hun school in een heel mooi stukje groen van Heeswijk-Dinther ligt. De kinderen kunnen er in bomen klimmen, diersporen zoeken, hutten bouwen, picknicken, vogels spotten en zelfs in de moestuin werken. Er is rondom de school echt van alles te ontdekken en te doen.

Ook in boeken kom je de natuur tegen. Zoeken in boeken naar interessante natuurweetjes of spannende verhalen die zich afspelen tussen bomen en velden maar ook prachtige prentenboeken met natuurillustraties die kunnen worden voorgelezen. Want zeg nou zelf...wie heeft er nou geen goede herinneringen aan voorgelezen worden?!

Op 5 oktober startte de Kinderboekenweek. Het is een Bolderikse traditie om als opening een schoolbrede speurtocht te houden. Dit keer was het thema Gi-Ga Groen. Alle kinderen speurden samen met hun maatje, zeer gemotiveerd door de hele school. Op zoek naar vragen over boeken. Aan het einde van de middag ging iedereen terug naar de eigen klas met een nieuw (voor-)leesboek voor in de klas.

Klik hier voor foto's.

De komende dagen zal er nog een insectenhotel gebouwd worden door de groepen 1-2. Dit 'kriebelige’ hotel komt dan in de schoolmoestuin te staan. 

De groepen 2/3 tot en met 7/8 gaan deze week nog naar boekhandel Berne om daar in samenwerking met boswachter Frans Kapteijns een manifest voor de natuur te maken. 

De Kinderboekenweek duurt nog tot 16 oktober.

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen