Redactioneel

220924 PK BurendagOntmoetingstuin 35“Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe”.
Dit jaar dus op 24 september.

In 2017 werd voor het eerst een Burendag in de Ontmoetingstuin met een maaltijd gehouden.
Maar nu mogen de buren ook meehelpen met het voorbereiden van de maaltijd.
Voordat men aan het werk ging, gaf Rob Dortmans enige uitleg over de werkzaamheden en werd er wat gedronken. Hierna begonnen de leden van de kerkhofploeg,  de Lokatieraad, de parochie, het bestuur, CC Servaes en natuurlijk de vrijwilligers van de moestuin met aardappels schillen en wortels en uien snijden.
Ondertussen zorgden de anderen voor de room- en tomatensoep.
Voor de opwarming van het eten werden enkele butagasstellen en gamellen voor de dag gehaald.
Jammer dat het deze dag bleef miezeren. Daarom besloot men in I-Meet de maaltijd te nuttigen. Hun lokaal was speciaal voor de Burendag open gelaten, zodat men daar heen kon.
Hier gaf Wim Dortmans nog enige toelichting en werden aan iedere buur enkele vragen gesteld. Daarop kon men aangeven wat zoal de wensen waren van je vereniging. Dit was vooral bedoeld om de samenwerking te vergroten.
Vervolgens begon men met de soep naar keuze en kon men daarna genieten van de warme maaltijd met hutspot of andijviestamp met verse worst. De groente en aardappelen kwamen natuurlijk uit de eigen moestuin. Het toetje kwam van de melkveehouder van den Boom uit de Koffiestraat en de zachte vruchten erin van Frank van den Broek aan de Kleine Bosweg, terwijl de verse worst kwam van slagerij van den Tillart uit Vorstenbosch.

Klik hier voor foto's.

Zo‘n middag is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan met mooier weer.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

 

Plaats reactie