Redactioneel

220709 MvH Opera 03In een uitverkocht theater de Kersouwe, konden we deze avond genieten van opera in de open lucht. Het was wel jammer dat het een beetje te koud was, zeker voor de muzikanten en de zangers.

Onder leiding van dirigent Lex Bergink speelde het Filharmonisch Orkest uit ’s-Hertogenbosch met de Vereniging Bossche Opera en Osse Opera, voor de pauze een aantal stukken uit bekende opera’s zoals Macbeth, Carmen, Nabucco enz.

Na de pauze  het liefdesdrama ‘’Cavalleria rusticana van Pietro Mascagni uit 1890.
Dirigent: Lex Bergink en Regie: van Raoul op ’t Hoog, met solisten Marene Elgershuizen,(Santuzza) Veerle Sanders,(Lola) Eric Reddet,(Turiddu) Martijn Sanders, (Alfio) en Myra Kroese, (mama Lucia).

Klik hier voor foto's.

Het stuk speelt zich af in een Siciliaans dorpje. Turiddu laat weten dat hij nog altijd van de mooie Lola houdt, zijn oude geliefde. Als hij 's nachts niet thuis komt, doet zijn vrouw Santuzza navraag bij mama Lucia of zij weet waar haar zoon is. Als ze hoort wat er aan de hand is met Lola en Turiddu, is Santuzza wanhopig en vertelt alles aan Alfio, de man van Lola. Zoals altijd loopt dit verkeerd af en wordt Turiddu vermoord door Alfio. 

Het publiek keek en luisterde ademloos naar dit prachtige stuk en in het bijzonder naar Santuzza, zij zong de sterren van de hemel.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Marjon van Herpen

Plaats reactie