Redactioneel

220619 em Vaders 16De ridders en soldaten van Bataille hadden op 18 en 19 juni hun kampement bij kasteel Heeswijk opgeslagen. Ze waren er speciaal voor Vaderdag neergestreken zodat kinderen met hun vaders konden ervaren hoe er in de Middeleeuwen werd gevochten.

De kinderen konden voelen hoe het is om een echt zwaard vast te houden. Met een veilig zwaard werden hen enkele zwaardaanslagen aangeleerd, die ze op de ridders en soldaten van Bataille mochten oefenen. Daarna mochten de kinderen kiezen, vechten we met de vaders of tegen? Daar waren alle kinderen het over eens, tegen! Daarna kon iedereen met een ridder op de foto en kon er nog een kijkje genomen worden in het middeleeuws kampement.

Klik hier voor foto's.

Ook binnen in het kasteel was voldoende te ontdekken. In het kasteel zelf verwachtten ze 350 jaar geleden n.l. ook een logé; Lodewijk de 14e. Hij had er afgesproken met Koning Willem de derde van Nederland en koning Charles de tweede uit Engeland, ze gingen er een traktaat tekenen. Dat vergde een goede voorbereiding. Met een koffertje met speurtocht “Help, de koning komt logeren!” konden de kinderen zich een beeld vormen van wat dat bezoek inhield.

Een interactief programma dat garant stond voor een leuk Vaderdaguitje.

Tekst, foto's en film: Esther Mollema

Plaats reactie