Redactioneel

220615 cvdh OverdrachtDuofietsen 21Onder ruime publieke belangstelling hield Vereniging Samen Sterk voor welzijn en zorg in HDL woensdagavond 15 juni twee hagelnieuwe duofietsen ten doop. Die zijn zeer in trek, want daarmee kunnen kwetsbare mensen toch mooi de deur uit.

Namens de KBO-’s van Heeswijk en Dinther nam Anny van den Broek de twee fietsen in ontvangst.

Anny is al vele jaren als organisator de drijvende kracht achter het duofietsen in Heeswijk-Dinther. Duofietsen zijn al vele jaren een vertrouwd beleid in HDL. Vanuit Heeswijk-Dinther trekken de vrijwilligers er dagelijks op uit met vier fietsen en evenzoveel duopassagiers. Tientallen mensen met een beperking worden op die manier frequent getrakteerd op een gezellige fietstocht door de natuur in de wijde omgeving.

‘Je wilt niet weten welk een enorm succes deze fietsen zijn geworden in HDL. Vooral in Dinther was er altijd een enorme behoefte aan’ vertelt Harrie Geboers, voorzitter van Samen Sterk. ‘Duofietsen is een hele mooie manier voor vooral ouderen, die niet meer zelfstandig op de fiets kunnen en aangewezen zijn op anderen, om een heerlijk eind te fietsen. Mensen worden hierdoor mobieler, komen uit hun isolement, hebben aanspraak en krijgen beweging. En dat ook nog geheel kosteloos’ aldus de voorzitter.

Klik hier voor foto's.

Oude en afgeschreven fietsen
De twee nieuwe elektrische fietsen zijn ter vervanging van reeds bestaande dertien jaar oude en afgeschreven fietsen. Met de aanschaf is een bedrag van ongeveer 22.000 euro gemoeid. De aanschaf werd mogelijk gemaakt door sponsoring van onder meer Stichting Het Geleer uit Heeswijk-Dinther, het Oranjefonds, VSB fonds, MAEX impuls en RCOAK.
Van de gemeente Bernheze hoort Samen Sterk binnenkort nog uitsluitsel te krijgen over hun bijdrage aan het fietsenproject.

In principe mag iedereen uit HD gebruik maken van de fietsen, mits de bestuurder ervoor getraind is en (in verband met de verzekering) als vrijwilliger te boek staat. De organisatie en planning zijn in handen van KBO-Dinther.

Tekst: Jos van Eerd

Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie