Redactioneel

20221606 EM SchaaktoernooiBolderik 1In 2003 is het begonnen. Joost Steins Bisschop wilde als betrokken ouder van de school van zijn kinderen, graag een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. Hij ging iedere vrijdag schaakles geven. Later breidde zich dat uit met lessen wiskunde, frans en programmeren. Joost organiseerde vanaf het begin ook het jaarlijkse schaaktoernooi voor alle leerlingen van de school vanaf groep 5.

In de verleden tijd praten hoeft gelukkig niet, want toen zijn jongste ongeveer 15 jaar geleden de Bolderik verliet, besloot Joost om te blijven. “De Bolderik heeft veel voor mijn kinderen gedaan en ik wil graag iets terug doen, ook nu zij de school hebben verlaten.” Het team van de Bolderik is daar heel erg blij mee. Het is een prachtige aanvulling op het aanbod voor kinderen die meer aan kunnen, dan wat zij  zelf al  verzorgen.

In de afgelopen weken hebben de voorrondes van het schaaktoernooi plaats gevonden in de categorie beginners en gevorderden. Dit jaar deden voor het eerst ook de kinderen uit groep 4 mee, nadat ze eerst van Joost een beginnersles hadden gehad. Op 16 juni werden de finales gespeeld. Er zijn bekers voor de 1e, 2e en 3e plaats in beide groepen, maar er is ook een beker voor de meest sportieve speler, want ook dat staat op de Bolderik hoog in het vaandel!

Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie