Redactioneel

2022 04 27 wandelingen in het Aa dal 15 VIERKANT 15Wie van wandelen in de vrije natuur houdt, kan terecht in het Aa-dal in Heeswijk-Dinther. Het afgelopen jaar zijn daar enkele nieuwe wandelpaden in de natuur aangelegd en in gebruik genomen. Deze wandelroutes zijn nu ook opgenomen in het wandelroutenetwerk van de gemeente Bernheze, herkenbaar aan de houten paaltjes met groengele bordjes, die je de weg wijzen van knooppunt naar knooppunt.

Vrijwilligers van IVN Bernheze doen het beheer van deze wandelroutes en controleren tweemaal per jaar of nog alles in orde en ook toegankelijk is.

De nieuw aangelegde wandelpaden zijn door ontwikkelde natuurgebiedjes met bloemrijk grasland op Droevendaal, door het natuur-speelbos en deels ook over particulier terrein aangelegd. Op de wandelkaart met het routenetwerk zijn de nieuwe trajecten in blauw aangegeven.

Klik hier voor foto's.

Vanaf KP 1 gaat de route door Liekendonk rechtdoor het Aa-dal; voor een kijkje over de rivier de Aa loopt het wandelpad rechtdoor tot aan de Aa, maar de route naar KP 3 gaat linksaf achter het sportpak Balledonk langs tot aan Droevendaal.

De route door het natuurspeelbos start bij KP8 achter de poel langs door het bos tot het klappoortje wat toegang geeft tot het bloemrijk grasland, volg hier de pijltjes die je door natte gras met braamstruweel richting de in/uitgang bij Droevendaal leiden.

Verder is ook het populaire wandelpad “het Servaespad” bij cultureel centrum Servaes opgenomen in het routenetwerk. Dit traject begint bij het Raadhuisplein bij Buro Lima en volgt verderop het asfalt pad langs de poel en moerasgebiedje en komt ook uit op de Droevendaal.

Tot slot is er nog een aanpassing gemaakt in de wandelroute over de Boterweg richting Kilsdonksemolen. Deze route maakt deel uit van het kloosterpad; een lange- afstand wandelpad wat een groot aantal kloosters in Oost- Brabant met elkaar verbindt. De Boterweg kruist hier de drukke weg Hulsakker, waardoor een onveilige situatie is ontstaan. De wandelroute is omgelegd langs de Hulsakker en de richting van de Laverdonk en van daaruit naar de Kilsdonkse molen.

Tekst: IVN afd.Bernheze
Foto's: Peter Kriele
Plaats reactie


Wil jij helpen?