Redactioneel

220313 rva trekkertrek23Eindelijk, na 2 jaar wachten ging het weer los! Hoe mooi is het dat het nu eindelijk weer door kon gaan. Het was prachtig, mooi en droog weer met een lekker lentezonnetje en het publiek was in groten getale komen kijken.
De organisatie van het Mega Trekkertrek Spektakel pakte ook dit jaar weer uit. Al jaren organiseren zij niet alleen een Trekkertrek Spektakel maar ook een feestavond ‘Los in Loosbroek’.

Dit jaar hadden ze 4 banen waar 225 deelnemers met hun tractoren hun paardenkrachten konden laten zien met brullende motoren en zwarte rookpluimen.
Het principe:
De tractoren trekken een sleepwagen vooruit over een bewerkte zandbaan van 100 meter lang, die speciaal is aangelegd. Op de sleepwagen staat een teller die de meters aangeeft die de tractor of vrachtwagen trekt. Voor iedere klasse wordt het gewicht op de sleepwagen aangepast.
Het is een sportieve wedstrijd tussen de deelnemers, maar tegelijkertijd levert het een spectaculair geheel op voor de bezoekers.

Ook de loonwerkklasse is een mooie strijd. De Brabantse gezelligheid loopt als een rode draad door het hele evenement heen en iedereen is enthousiast over het evenement.

Klik hier voor foto's.

De oorsprong van het evenement ligt natuurlijk bij de landbouwvoertuigen. Die binden met elkaar de strijd aan in verschillende categorieën: “de algemene klasse, hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de 3,5 ton & 5 ton & 6 ton & 7,5 ton & 11 ton”. Het materieel wat hier wordt ingezet is nog dagelijks in gebruik bij de agrariërs: door de weeks in ’t veld en afgelopen zondag 13 maart aan de start van Trekkertrek.
Ook is er een sportklasse, hierin zitten de opgevoerde tractoren, waar het showelement dik bovenop ligt. Deze klasse kenmerkt zich door uitstraling en kracht, daar zijn ze voor gebouwd. Hier kent men de categorieën: “2,5 ton & 3,5 ton & 4,5 ton & 5,5 ton & 6 ton”.

Tekst, foto's en video: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen