Redactioneel

20211129 AvA Lichtpunt vierkantMensen helpen die dat het meeste nodig hebben. Daar staat ‘Lichtpunt’ voor. Vanuit de diaconie van de kerken in Heeswijk, Dinther en Loosbroek, zijn in 2006 zes mensen gestart om hulp te bieden. En nog steeds is die hulp heel hard nodig.

‘Lichtpunt’ is bedoeld voor mensen die geldzorgen hebben. Voor mensen die, om welke reden dan ook, niet de financiële middelen hebben om zich te kunnen voorzien in de basisbehoeften. De oorzaak waarom mensen in nood zijn kan verschillend zijn. Het kan iedereen gebeuren. 

In 2007 is bij ‘Lichtpunt’ ‘Lichtcirkel’ ontstaan. Dat is een grote groep van vrijwilligers (om ‘Lichtpunt’ heen) die zich inzet voor hulp bij materiële vragen.

Via ‘Lichtcirkel’ wordt steun geboden op het moment dat er bijvoorbeeld een wasmachine nodig is of gordijnen of bedden. Noem maar op. Alles wat nodig is voor een leefbaar bestaan. Het werk dat ‘Lichtpunt’ doet is onzichtbaar. Het is een stille vorm van hulpverlening en wil graag verbanden scheppen tussen mensen die buiten de maatschappelijke banden vallen.

Vaak worden mensen via ‘Ons Welzijn’ naar ‘Lichtpunt’ verwezen. Maar door de goede hulp die in de afgelopen jaren is geboden, is het ook mogelijk dat mensen elkaar informeren over deze vorm van ondersteuning. Mensen die een hulpvraag hebben, willen graag weer uit de problemen komen, maar hebben soms wat extra begeleiding of sturing nodig om door te kunnen pakken. Daarom is ‘Lichtpunt’ een verbindende factor tussen mensen en beroepskrachten. Hiermee krijgt iedereen de juiste hulp.

Jaarlijks rond Kerst, Pasen en de zomervakantie wil ‘Lichtpunt’ proberen om deze groep mensen iets extra’s te bieden. Daarom start binnenkort de kerstpakketten actie weer. Hopelijk kunnen hiermee weer veel mensen worden geholpen. 

Van 17 t/m 24 december 2021 is het mogelijk om een gekregen- of zelf samengesteld kerstpakket naar de kerken in Heeswijk-Dinther-Loosbroek te brengen. Leden van de werkgroep Lichtpunt gaan deze pakketten naar de gezinnen brengen, die daarvoor in aanmerking komen.

Heeft u hulp nodig? Of wilt u juist ‘Lichtpunt’ helpen door de handen uit de mouwen te steken? Neem gerust contact op met Ria van der Wijst of Mia van Doorn (contactgegevens zijn bij de redactie bekend).

20211129 AvA Lichtpunt 0220211129 AvA Lichtpunt 03

 

 

 

 

Tekst: Anja van Aarle

Plaats reactie