Redactioneel

211119 PK TraverseDeel2Gouverneursweg Hoofdstraat16Het is voor de vierde keer dat ik u bericht over de werkzaamheden aan de Traverse deel 2 Gouverneursweg/Hoofdstraat.
Het aanleggen van regenwaterriool loopt voorspoedig. Daarnaast worden overal leidingen vernieuwd, ook die naar de woningen toe. Zo kan het gebeuren dat er een gasleiding, die voorheen in een particuliere tuin lag, naar de openbare weg verlegd moet worden.

Helaas is het niet te voorkomen dat er bijvoorbeeld wel eens een waterleiding kan worden stuk getrokken. Dat is al eens een keer bij de snackbar in de Hoofdstraat gebeurd. Daar spoot het water de hoogte in.
Het regenwater gaat straks via het riool richting kasteel waar het ter hoogte van de Veldstraat via een sloot naar de Aa gaat. Ter hoogte van Hoofdstraat 77 gaat het water via vrij verval de andere kant uit en sluit dan aan op de verdeelput op de kruising met de Mgr. van Oorschotstraat.
Achter deze werkzaamheden volgen de stratenmakers met het, met klinkers,  verharden van de weg, waarbij hier en daar ook weer versmallingen worden toegepast.

Klik hier voor foto's.

Op één van de foto’s is te zien dat in de opening van de rioolbuis een metertje met een laserstraal is geplaatst, dat ervoor zorgt, dat een nauwkeurige aansluiting op de volgende rioolbuis plaats vindt. Het vervelende meetwerk is dan niet nodig.

Eind dit jaar moeten deze werkzaamheden klaar zijn, want in 2022 wordt begonnen aan de slinger bij de Abdijstraat/Hoofdstraat.

https://www.bernheze.org/inwoners-en-ondernemers/parkeren-verkeer-en-vervoer/traverse-heeswijk-dinther/

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie