Redactioneel

2021 11 26 EM Sint Kasteel 1Ook dit jaar logeert Sinterklaas, tijdens zijn verblijf in Nederland, weer samen met zijn Pieten in kasteel Heeswijk. En tevens zijn alle kinderen weer welkom om met hun papa en mama, of opa en oma een kijkje te komen nemen op het favoriete logeeradres van Sint.
Ozoslim; de reporter-piet, neemt d.m.v. een audiotour de bezoeker mee door het kasteel, op zoek naar allerlei Sinterklaasvragen.

Je kunt rondsnuffelen in de werkkamer van de Sint. In de ontspankamer kun je de pianomuziek horen waarbij Sinterklaas graag ontspant. In de ontbijtkamer zie je dat er even iets mis is gegaan. Achter sommige deurtjes in de pietenvertrekken is luid gesnurk te horen. In de reparatiekamer hangt een kapot pietenpak en staan kapotte schoenen, die daar weer hersteld moeten worden. In de mijterkamer staan alle mijters van de Sint, waaronder ook de uits-mijter. In het kleinste kamertje liggen de moppenboeken en de Pieten lachen zich daar suf. De slaapkamer van Sinterklaas voelt magisch en rond de keuken hangt de geur van pepernoten. Tijdens de tour hoor je dus door het hele kasteel geluiden van Sint en Piet, maar je ziet ze niet. Een magische beleving!

 

Klik hier voor foto's.

Overdag is het logeeradres t/m 5 december van dinsdag t/m zondag geopend. En wilde je Sint in het donker bezoeken? Dat stond op 19 november gepland, maar dat gaat helaas door de aangescherpte Corona-maatregelen niet door.
Voor meer informatie en om je kaartje te reserveren ga je naar:
https://www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel-2021/

Tekst, foto’s en video: Esther Mollema

 

Plaats reactie