Redactioneel

211111 rva zwetsavond22Donderdag 11-11-2021 werd de eerste Lachschotel gepresenteerd bij De Toren en Stanserhorn. Hiermee hoopt de organisatie een nieuwe traditie te zijn gestart. Op één avond, op twee locaties, dezelfde menu’s en vermakelijke acts als opwarmer voor carnaval.

Gedurende de avond bleven de gasten op dezelfde plek zitten en de artiesten verplaatsten zich tussen beide locaties. Het publiek kreeg hiermee dezelfde acts, alleen in een net wat andere volgorde.

Strak om 11 minuten voor 7 werd de avond geopend. Omdat de gedeelde evenementen op twee locaties waren, was het mogelijk om het publiek (in het kader van corona) wat meer de ruimte te geven. Daarnaast gaf de extra horecaruimte de bediening de kans om het zorgvuldig bedachte menu snel voor de hele groep te kunnen serveren.

Klik hier voor foto's.

Tussen de carpaccio, de soep, het hoofdgerecht en het overheerlijke toetje, kwam ‘Het Bestuur’ de Ledenvergadering houden inclusief een mini workshop ‘Lachyoga’. De ‘agenda’ was lang, dus een stukje ontspanning was wel nodig.
De Lakei wist niet zo goed of hij nu wel of niet blij moest zijn met de langst zittende Prinses Carnaval. Hij wilde vooral te kennen geven dat in de komende weken, 11 nieuwe kandidaten konden oppoppen als potentiële nieuwe Prins of Prinses Carnaval 2022 met de ontknoping op 22 januari 2022.
Theo en Tonny die bleven tappen. Het waren met name grappen, die ze smakelijk wisten te tappen. Bier deelden ze niet. Dat was nodig om hun eigen droge keel te smeren.
Sjef Kok (of was het nu Chef Kok) kon met een sigaar in de hand een uitje snijden voor zijn ‘groentesoep’. En of de grappen nu oud waren of niet…. Het bleek maar weer dat de manier van het brengen van de grap de grootste smaakmaker is.
De Hofdames wisten er een heus feestje van te maken, door slingers onder het publiek te verdelen. Zonder woorden, maar met gepaste muziek en aanwijzingen, wist het publiek wat van hen werd verwacht. Dat feestje ging zelfs nog door terwijl de ‘dames’ al weer weg waren.

Al met al was de Lachschotel voor het publiek een ontspannen avondje met eten, entertainment en genoeg ruimte om bij te kletsen.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's en video: Rien van Aarle

Plaats reactie