Redactioneel

211106 rva Carry Cab19De Carry Cab is een steeds groter wordend fenomeen in Heeswijk-Dinther. Nadat vorig jaar eerst de corona nog roet in het eten gooide, is de Cab in september 2020 officieel in gebruik genomen. Sindsdien is het aantal ritten hiervan sterk gegroeid. Met grote regelmaat is het speciale wagentje daarom in het dorp te zien.

De vervoer-service op zich, bestaat binnen Heeswijk-Dinther al lang. Jaren terug startte Albert van den Boom en Kees Wellens deze service. Het uitgangspunt is sindsdien niet veranderd. Iedereen moet de kans hebben om ergens naar toe te gaan. Deze service was destijds gestart met het gebruik van eigen auto’s.

Toen in 2017 Albert en Kees het stokje wilden overdragen, zijn Jan van Eerd en Ad Verhagen de drijvende kracht geworden. Momenteel zijn er ongeveer 20 chauffeurs beschikbaar.

De Carry Cab is onderdeel van Samen Sterk en rijdt alleen binnen Heeswijk-Dinther. Om mee te kunnen rijden zijn er zegels bij Paperpoint te koop. Op het zegelvelletje staat het 06-nummer dat mensen kunnen bellen, als ze ergens binnen Heeswijk-Dinther naar toe willen. Per enkele rit wordt één zegel gevraagd.

Voor een succesvolle activiteit is een goede administratie van belang. De weekplanning wordt strak bijgehouden. Welke ritten hebben plaatsgevonden, welke ritten zijn afgezegd en welke ritten er nog tussendoor zijn aangevraagd. Het is precies te volgen. Voor dit jaar alleen al zijn er in november al 1682 ritten geweest. 

Klik hier voor foto's.

In bepaalde situaties kan de chauffeur, vanuit de vervoerservice, ook met de eigen auto rijden. Bijvoorbeeld als de rit buiten Heeswijk-Dinther gaat. Hiervoor gelden aparte financiële afspraken. Om buiten Heeswijk Dinther te kunnen rijden wordt niet de chauffeur van de Carry Cab gebeld, maar moet men bellen naar Ad, tel. 06 - 300 430 94 of Jan, tel. 06 – 514 522 23.

Met het oog op corona doet men er alles aan om een veilige rit te bezorgen. Plastic schermen zorgen ervoor dat iedereen zo veel mogelijk gescheiden zit. Ontsmettingsmiddel ligt in de Cab en wordt regelmatig gebruikt om alles weer schoon te maken. Ook een doosje met mondkapjes en plastic handschoenen ontbreken niet.

Voor wie een rit binnen Heeswijk-Dinther wil aanvragen: het nummer is 06 – 213 444 32.

Want……iedereen moet de kans krijgen om ergens naar toe te gaan.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Plaats reactie