Redactioneel

211112 rva HauntedHouse13Op 12 november was het spookachtig gezellig aan de Raadhuisplein. Vol spanning wachtten kinderen (in de leeftijd van 4 tot 10 jaar) en hun ouders buiten op hun beurt om naar binnen te mogen in het spookhuis. Want wie is er bang?

Na een lange tijd van voorbereidingen en creatieve ideeën uitwerken, kon het Haunted House dat oorspronkelijk op 29 oktober gepland stond, niet doorgaan ten  gevolge van positieve corona uitslagen binnen de organisatie. Omdat men het risico van besmetting wilde voorkomen, besloot de organisatie om de happening uit te stellen en pas op 12 november de deur te openen.

Halloween of niet, de uitgestelde datum was voor de kinderen geen bezwaar om in het donker op pad te gaan. De voorgevel van het pand was in stijl versierd en gepaste muziek kwam je buiten al tegemoet.

Klik hier voor foto's.

Eenmaal binnen gekomen liepen de kinderen (in groepjes van 2 of 3) langs zorgvuldig opgestelde angstaanjagende decors. Een spookje hier en een skelet daar. Stilstaande en bewegende beelden losten elkaar af.

Doordat de ouders / begeleiders mee naar binnen mochten, werd de tocht voor de meest bange kinderen iets minder eng. Tot slot was er een mogelijkheid om te worden geschminkt.

De kinderen vonden het spannend. De een wilde daarom nog wel een keer naar binnen en het andere kind juist helemaal niet meer.

Wie weet hoeveel ouders ’s avonds nog onder het bed moesten kijken voordat hun kroost durfde te gaan slapen?

De avond was een succes en het is maar weer gebleken dat de organisatie goeie sfeermakers zijn.

Er is het voornemen om volgend jaar, rondom Halloween, op herhaling te gaan. De eerste plannen zijn hiervoor al weer gemaakt.

Tekst Anja van Aarle
Foto’s en film: Rien van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda