Redactioneel

211007 em KinderboekenweekBolderik 15Op woensdag 6 oktober startte de kinderboekenweek van 2021 met als thema “Worden wat je wil!” Dat klinkt als een mooie droom, een mooie uitdaging!
Op basisschool de Bolderik werd de kinderboekenweek met alle leerlingen samen gestart. In de speelzaal bracht groep 4-5 het kinderboekenlied vol overgave ten gehore.

Vervolgens was er een kinderboekenweek-speurtocht door de hele school uitgezet. In tweetallen gingen de kinderen door de hele school i.v.m. de regen die op dat moment met bakken uit de lucht viel. De jongste leerlingen werden begeleid door hun vaste maatje uit de bovenbouw. Samen beantwoordden ze vragen over kinderboeken, maar ook over wat hun juf vroeger wilde worden. Dat leverde prachtige gesprekken op.

 

Klik hier voor meer foto's.

Na de speurtocht werd de oplossing bekend gemaakt en werd iedere groep verblijd met een mooi nieuw boek.
In de kinderboekenweek brengen ook alle kinderen een bezoekje aan Berne boekhandel. De jongste kinderen mogen er de eerste letter van hun naam “verluchten”, de oudere kinderen gaan er speeddaten met o.a. een schrijver, illustrator en winkelmedewerker. Een mooie samenwerking tussen basisschool de Bolderik en Berneboekhandel in kinderboekenweek 2021!

Tekst en foto's: Esther Mollema

Plaats reactie