Redactioneel

210925 OntmoetingStatushouders 5Zestien mensen uit Syrië, Somalië, Soedan en Rusland, allen woonachtig in Heeswijk-Dinther, waren zaterdag te gast in de tuin achter de St. Servatiuskerk. In het kader van de landelijke burendag hadden zij via Mari van Berloo van Vluchtelingen Werk Nederland gehoor gegeven aan de uitnodiging van de ontmoetingstuin.

 Burendag over de grenzen heen
Wethouder Rein van Moorselaar verwelkomde de gasten namens de gemeente Bernheze en prees het initiatief. Wim Dortmans gaf een korte uitleg over het doel en de functie van de voormalig pastorietuin. "Deze tuin is bedoeld om te ontmoeten. Er gelden hier geen verplichtingen. En de tuin is ook groter dan de letterlijke oppervlakte, omdat we verbinding leggen met onze buren; de kerk, parochiecentrum St.Servaes en met jongerenvereniging I meet. En vandaag geven we aandacht aan van oorsprong ‘buitenlandse' buren die in onze gemeente wonen".

Syrische hapjes
Na de ontvangst rond 11 uur, met de gebruikelijke koffie, thee en een koekje, werd onder begeleiding de tuin bezocht en uitleg gegeven over de teelt van groenten en fruit. Daarna serveerden Jamal en zijn dochter Ruaa een scala aan overheerlijke Syrische soepen en hapjes.

Klik hier voor foto's.

De ontmoetingstuin kan terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst die door een ieder hogelijk werd gewaardeerd.

Tekst: Jacques Worms
Foto's: Ontmoetingstuin

Plaats reactie