Redactioneel

20210711 PK leden drumband behalen D diploma 12 VIERKANT 12Zondag 11 juli traden drie leden van de drumband van de Koninklijke fanfare St.Willibrord op in de aula van het Gymnasium Bernrode. Het waren Tjeu Dortmans, Diego van Driel en Hein Verhallen, die op gingen voor hun D-examen. Al eerder hadden ze hun theoretische en technische examen gedaan.

Zij werden beoordeeld door twee juryleden namelijk: Patrick v.d. Heuvel en Hans v.d. Moosdijk. Wim van Zutphen was er ook bij, want hij heeft ze, naast veel andere leerlingen, de afgelopen jaren met succes opgeleid. Vooraf werd verteld welke muziek er gespeeld zou gaan worden.

Klik hier voor foto's.

Het was bijzonder om te zien hoe ze samen speelden. Het publiek, dat voornamelijk uit familie en kennissen bestond, luisterde vol bewondering. Mij viel die morgen vooral op hoe Tjeu Dortmans het klaar kreeg om met vier stokjes tegelijk zo’n mooie muziek uit de marimba te laten klinken. Bij het solo optreden op trom als wel op de marimba bleef het muziekblad achterwege.

Aan het eind van de morgen was het resultaat dat ze hun diploma met een gemiddeld cijfer van ongeveer 8,5 hadden behaald.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie