Redactioneel

210701 jw FotoexpoLaverhof 13Fotoclub Bernheze exposeert twee maanden lang 50 foto's op een dertig meter lang doek bij de ingang van Laverhof. Normaal treedt de fotoclub jaarlijks voor het voetlicht in de Kersouwe. Door de coronacrisis was dat niet mogelijk.

Laverhof gastvrouw
De directeur van Laverhof, Monique Janus, opende vanmiddag samen met een bewoner, Dhr. Vroom, de expositie. Onder luid applaus werd het lint doorgeknipt. "Wij zijn blij dat wij door de fotoclub zijn gevraagd om als gastvrouw op te optreden. Het is niet alleen voor ons een welkome aanvulling, maar ook voor de hele gemeenschap om een bezoek te kunnen brengen aan deze expositie."

Inhoud, geen techniek

Wim Roefs zei in zijn openingswoord heel blij te zijn met de mogelijkheid op het terrein van Laverhof deze ketting foto aan het publiek te kunnen tonen. "Het gaat in deze serie over inhoud, niet over techniek", benadrukte de voorzitter van de Bernhezer fotoclub.

Zoektocht naar de letter
Wim Roefs: "Uitgangspunt is een zin waarvan een letter uit die zin voor de fotograaf de inspiratiebron is om met die letter aan de slag te gaan. En dat wordt voor de toeschouwers dan een zoektocht. Want die ene letter uit die zin komt in de volgende foto terug. Is die dan in dat beeld te herkennen? En ook belangrijk is te weten dat de fotograaf zelf model staat in dat bewuste beeld. " Het lijkt in eerste instantie ingewikkeld, maar als je de eerste foto en de rode letter met elkaar hebt kunnen verbinden, duikt al snel de associatie op. Iedereen is van harte uitgenodigd om meer dan 'een blik te komen werpen'."

Klik hier voor meer foto's.

Tekst en fotografie Jacques Worms

Plaats reactie