Redactioneel

210430 PK Renovatie Retselseweg 1 3Interview met Rob de Backer en Mark Verstegen

VEBA Elektro en VEBA Solar zit sinds 21 februari 2021 op het industrieterrein in Heeswijk-Dinther en wel helemaal vooraan. Een gunstige plek vanwege de dichtbij gelegen uitvalsweg naar de N 279. Anders dan wat achteraf in Loosbroek aan de Dorpsstraat 82.

Historie Retselseweg 1
Het pand was indertijd opgericht als zuivelfabriek “de Dageraad” en dateert uit 1899 volgens de jaartalsteen aangebracht door pastoor F. Jansen op 18 november 1899. Het werd een woonhuis toen in 1916 de stoomzuivelfabriek “Onder Gods zegen” tot stand kwam. De eerste bewoner was familie v.d. Burgt, de man was schoenmaker. De volgende bewoner was de familie Verkuijlen. Zij woonden er van 1929 tot 1963. In 1963 werd het verkocht aan Dorus van Beekveld, die getrouwd was met Jaantje Dortmans. Daarna kwam er Doortje van Beekveld in, de dochter van Dorus. Zij is later gehuwd met dhr. Van Uden.

Nieuwe bestemming en verbouwing

Het pand heeft vanwege zijn geschiedenis en ouderdom een cultuur-historische waarde gekregen. Daar is na de koop van het pand door VEBA Groep uit Loosbroek zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
De verbouwing tot kantoorpand en de bedrijfshal is ontworpen door Roel Verstegen van V & S Authentiek bouwen, zij hebben ook de opvallende eiken overkapping/dakterras geplaatst. De woning is compleet gerenoveerd, de muren zijn geïsoleerd, de buitengevel is gerestaureerd en opnieuw gevoegd, er zijn nieuwe kozijnen geplaatst, het houten plafond is verstevigd en het dak is vervangen. Er is geprobeerd zo veel mogelijk oude elementen te behouden.
Achter het kantoor is een bedrijfshal gebouwd voor opslag van materialen.

VEBA  Elektro en VEBA Solar zitten sinds 21 februari op het industrieterrein

Meer foto's.

Het bedrijf
Ze hebben nu 10 personeelsleden, maar er is nu dus weer ruimte voor uitbreiding.
Mark doet de verkoop en Rob de inkoop en planning. De orderportefeuille is goed gevuld en ze zijn dagelijks met zes bussen onderweg.
Zij zijn breed inzetbaar in de elektrotechniek variërend van utiliteit, woningbouw, beveiliging, domotica en zonnepanelen, met als specialisatie de complete elektrotechnische installaties bij luxere particuliere woningen.

 Uit hun website

VeBa elektro is in oktober 2014 opgericht door Rob de Backer en Mark Verstegen. Vanuit een verschillende achtergrond maar met dezelfde passie: elektrotechniek. De persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij de uitvoering van uw projecten, groot en klein, is groot bij VeBa elektro. Omvangrijke en uitdagende projecten gaan wij, dankzij onze flexibiliteit, niet uit de weg.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

 

Plaats reactie