Redactioneel

210422 PK Molenaar met kind terug 14Woensdag 21 april is het beeldje van de molenaar met kind weer terug gezet op zijn oude plaats aan De Doorgang.
Het moest eind vorig jaar in reparatie omdat het kindje eraf gehaald was. De firma Slotboom uit Winterswijk heeft de reparatie verricht. Gelukkig kon de kunstenaar Jean Bremers uit Helvoirt het kindje weer leveren.

Vanwege de zwaarte, het woog ruim 1000 kg, moest het met een takel van de vrachtwagen gehaald worden. Sokkel en al waren namelijk in zijn geheel meegenomen. Zodoende kon het beeldje ook beter verankerd worden op het fundament.

 Meer foto's.

Meer foto's.Er is al over gesproken om ter beveiliging één of meer camera’s te plaatsen.
De bedoeling is om als de Traverse klaar is een officieel tintje te geven aan de herplaatsing van het beeld. Hopelijk krijgt het pleintje aan de Doorgang dan extra de aandacht en krijgt het een mooiere uitstraling.

Die morgen waren Kitty van Eerd-Claeijs, Jo van Hemmen en Jan van den Broek van Actief burgerschap, en Peter van de Geijn als meest betrokkenen aanwezig.
Aan het einde sprak Jo van Hemmen nog een kort dankwoord uit aan de twee mannen, die het werk hadden uitgevoerd en de gemeente Bernheze voor de ter beschikking gestelde subsidie en de familie van Eerd voor de ruime financiële bijdrage.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

 

Plaats reactie