Redactioneel

210218 rva ritchie10Na 27 jaar, met volle passie hard werken in Restaria Ritchie, is het voor Richard en Bouke tijd voor iets nieuws. Zij hebben daarom de zaak overgedragen aan Danielle van der Zee. De naam en de kwaliteit van de zaak blijven voortbestaan, maar…… met een nieuwe eigenaar aan het roer.

Op 7 januari 1994 startten Richard en Bouke hun zaak aan de Torenstraat, welke voor het eerst werd uitgebreid nadat ze de toenmalige winkel van bakkerij Doomernik er bij konden nemen. Later werd de zaak nog groter, nadat ook de bakkerij aan de achterkant werd verplaatst.

De afgelopen 5 jaar werd er al voorzichtig nagedacht om iets nieuws te gaan doen. Het besluit om de zaak over te dragen, was niet zomaar van de ene op de andere dag genomen. ‘Dit was een proces van jaren.’ Via via kwam het contact tussen Richard en Danielle tot stand. ‘Dit voelde gewoon goed. En, ik was 50 jaar geworden. Als we nog iets anders wilden gaan doen, dan was dit het goeie moment.’ Maar, bij de overdracht van de sleutel van de zaak was het wel even wennen dat nu iemand anders de deur ’s avonds op slot zou doen.

Klik hier voor foto's.

En wat dan nu? Bouke kon al heel snel terug naar haar baas waar ze destijds wegging om het avontuur aan te gaan. Richard is vastbesloten om een eigen nieuwe onderneming op te zetten. ‘Ik heb wel ondernemersbloed. Maar wat het gaat worden? Dat weet ik nog niet. Ik heb er zin in om weer klein te beginnen. Om weer vrijer te zijn in mijn doen en laten.’

Doordat de verandering nu definitief is, maakt de onzekerheid die ze ook wel even hadden, nu plaats voor het vertrouwen in de toekomst. De zaak is in goede handen en de toekomst brengt weer veel nieuwe kansen. Maar het letterlijk en figuurlijk ‘zeven dagen in de week ín het zweet werken’, dat hoeft voorlopig niet meer.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Plaats reactie