Redactioneel

201221 rva Yoga15Afgelopen week hebben we weer allemaal te maken gekregen met de aangescherpte regels rondom de corona. Voor velen is dat een flinke domper en menigeen denkt: ‘Wat nu?’

 

Zo dacht Anne Heesakkers (van ‘Roots yoga’) ook even, maar ze werd snel creatief. Anne had net een ruimte gehuurd, spullen aangeschaft en alles sfeervol ingericht om zo aan de slag te gaan voor het geven van yogalessen. Ze had één les gegeven en vervolgens moest alles weer dicht.

Anne: ’De huidige omstandigheden vragen om flexibiliteit en dat is precies waar yoga om draait, niet alleen in je lijf, maar ook in je geest. Ik ben direct overgegaan op online lessen, om op deze manier toch een beetje mee te bewegen met alles wat speelt en de mensen vanuit huis toch fit, soepel en in balans te houden. Juist nu. Gewoon de komende weken lekker thuis de mat uitrollen. We zijn niet bij elkaar, maar toch met elkaar verbonden.’

Bijgevoegde foto’s (klik hier)) zijn het beeld wat men ziet tijdens haar digitale lessen. Op het moment dat je een mail naar Anne stuurt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kan ze al je vragen beantwoorden. Ook het aanmelden voor een les kan via dit mailadres. Met een klik op de door haar toegestuurde link maakt men al contact om te kunnen deelnemen.

Voor velen is Anne een bekende in het dorp. Ze woonde 10 jaar in Utrecht, maar vorig jaar is ze naar Heeswijk-Dinther terug gekomen. Naar haar eigen roots. Vandaar de naam: ‘Roots yoga’.

Voor diegene die helemaal nieuw zijn met yoga, hierbij een korte uitleg over verschillende typen:

Power/vinyasa yoga: Men verbindt de adem met de beweging en verhoogt (spier)kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen en bewustzijn. Een krachtige work-out, die wordt beëindigd met een welverdiende ontspanning.

Yin yoga: dit is een rustige yogavorm waarbij houdingen langer worden aangehouden en geen spieren worden aangespannen. Het bevordert de soepelheid van de gewrichten en stimuleert het bindweefsel. Yin yoga verbetert de stroming van energie door je hele lijf en naar de vitale organen en zorgt voor verstilling van de geest.

Yin-Yang yoga: hier gaat men aan de slag met zowel de actieve-, krachtige-, dynamische bewegingen die goed zijn voor de spieren, hart en bloedvaten. Dat afgewisseld met houdingen die langer vastgehouden worden en doorwerken in dieper gelegen bindweefsel, waarbij het lijf verstilt. Een combinatie om volledige ontspanning te ervaren door het verbinden van lichaam en geest.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen