Redactioneel

201221 jw SneltreststraatServaes 5Meer dan 700 medewerkers van diverse zorginstellingen in de regio Noord-Oost-Brabant zijn sinds 9 november getest op het coronavirus in de sneltest-straat bij CC Servaes.

 

201221 jw SneltreststraatServaes 1Positief
In gesprek met Yolanda Verstegen: "Een heel klein percentage is positief", vertelt de teammanager Zorg Thuis van Laverhof. Yolanda is verantwoordelijk voor de test straat bij het cultureel centrum.

201221 jw SneltreststraatServaes 2Score 99.9 %
Yolanda: "Mochten medewerkers negatief getest zijn, en toch gezondheidsklachten hebben, dan worden ze doorgestuurd naar de GGD. Daar krijgt men na 2 dagen een 100% score. Bij de sneltest is de uitslag binnen 20 minuten bekend en is de uitslag 99.9 % zeker. Dat risico van 0,1 % kunnen we niet nemen. Vandaar die doorverwijzing. In afwachting van die GGD test mag men dan wel nog blijven werken tot na twee dagen de definitieve uitslag bekend is. "

201221 jw SneltreststraatServaes 3Continuïteit zorg centraal
Yolanda: " De sluiting van deze locatie was in eerste instantie voorzien voor begin januari. Maar gezien de huidige ontwikkelingen zou dat wel eens kunnen worden verlengd. En de G.G.D. gaat zich dan waarschijnlijk meer toeleggen op het toedienen van het vaccin. Commercieel is geen winstoogmerk van toepassing. De winst zit er in dat onze primaire zorgmedewerkers op verantwoorde wijze hun werk kunnen blijven doen en dat we daarmee de continuïteit in de zorg kunnen waarborgen. Dat is de kern van dit werk."

Tekst en foto's: Jacques Worms

 

Plaats reactie


HaDee agenda

Geen evenementen