Redactioneel

201009 PK bakkerij Doomernik 50 jaar 9Bakkerij Doomernik bestaat op 1 november 50 jaar!
Lambert en Marja Doomernik – de ouders van Berry – namen in 1970 de bakkerij van Thieu van Eerd in de Torenstraat over. Na grote verbouwingen en vele uurtjes werken hebben zij samen een prachtige bakkerij neergezet! Al snel een begrip in Heeswijk-Dinther waar veel klanten kwamen voor vers brood en een gezellig praatje. Klik hier voor meer foto's.


Toen in 1995 plannen kwamen om het voormalige gemeentehuis aan het huidige Raadhuisplaza te verbouwen tot woon- en winkelcentrum schreven zij zich in om daar hun winkel te gaan beginnen. Dat is gelukt en ze hebben ook deze keer weer een prachtig mooie winkel weten te creëren.

Eerst hielden ze beide winkels aan. Maar al gauw zagen ze dat alle klanten naar de nieuwe winkel gingen en werd de winkel in de Torenstraat in 1998 gesloten. Alleen de bakkerij bleef er nog even. In 1998 namen Berry en Wendy de bakkerij over van Ber en Marja zodat zij konden gaan genieten van hun welverdiende rust. Door het groeiende aantal klanten en leveringen aan derden, zijn ze op zoek gegaan naar bouwgrond om een nieuwe bakkerij te realiseren.
In 2000 werd de bakkerij aan de Morgenstond gebouwd.

Berry en Wendy werken sinds 1 januari 2018 samen met Sander en Angela Hermans. Zij gaan over 2 jaar de bakkerij overnemen. Sander werkt al vanaf 1998 bij Bakkerij Doomernik en hij was degene die het heel graag over wilde nemen samen met zijn vrouw. Sander nam al langere tijd taken van Berry over als hij er niet was, en is zo langzaam aan in het bedrijf gegroeid.

Maar wat gaan jullie hierna doen? Berry antwoordde, eerst gaan we met een campertje rond om te bedenken wat we voor nieuwe uitdaging aan zullen gaan want stil zitten is geen optie.

Bij Bakkerij Doomernik werken 30 personen, die samen een grote familie vormen.
Hun brood wordt voor bijna 80% geleverd aan supermarkten, horeca, verzorgingshuizen en cateringbedrijven.

De bakkerij krijgt ook meel geleverd van de Kilsdonkse molen. Daar wordt ook brood van gebakken, die in hun winkel komt te liggen. Het welbekende Kilsdonkse molenbrood.
Jaarlijks komen de communicanten uit de drie kerkdorpen in de bakkerij brood bakken. Daar wordt drie dagen voor uit getrokken. De kinderen genieten daar enorm van.

Traditie is ook de jaarlijkse krollen met speculaas, die worden echter pas verkocht als de Veghelse kermis begint, hoewel er klanten zijn die ze al in augustus willen hebben.

Zoals bij een groot bedrijf gebruikelijk, wordt ook gedacht aan de plaatselijke verenigingen. Zij worden op allerlei manieren gesponsord: met kleding, reclames langs de terreinen of met advertenties zoals bij de Hadeejer. Zo is er op de digitale Hadeejer een wedstrijd waarbij een voorwerp geraden moet worden. De winnaar/winnares krijgt dan van Doomernik een taart aangeboden.

Ze voegen er nog aan toe dat ze de trouwe klanten willen bedanken voor hun geduld tijdens de Coronacrisis. Hoe lang de rij voor de winkel buiten ook is, er wordt steeds gewacht tot er weer plaats is in de winkel.
Tenslotte willen ze ook het personeel bedanken voor hun inzet en gezelligheid. Zonder die inzet waren ze nooit zover met het bedrijf gekomen.

Laatste bericht i.v.m. Corona

Het jubileum moet helaas in verband met corona uitgesteld worden naar een nader te bepalen datum in het voorjaar, (mits corona onder controle is) en dit wordt een groot feest in de winkel voor al hun trouwe klanten. Omdat ze het jubileum in november niet geheel voorbij willen laten gaan, zijn er leuke acties en hangen er foto’s van “Toen en Nu” en is er een kleurenwedstrijd voor de kinderen.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie