Redactioneel

201026 PK OpeningSchoolpleinDeBolderik 20Kinderen en leerkrachten van basisschool De Bolderik startten de eerste schoolweek na de herfstvakantie met een feestelijk moment: de opening van het vernieuwde groene schoolplein.

 

De afgelopen maanden werkten veel mensen hard om ervoor te zorgen dat het nieuwe schoolplein aan het begin van dit schooljaar klaar zou zijn. Een bijzonder schooljaar want De Bolderik bestaat 35 jaar! Een lustrum waar zij later in dit schooljaar uitgebreid bij stil zullen staan. Deze maandag is er eerst aandacht voor het nieuwe duurzame schoolplein dat mede tot stand kwam met subsidie van het Prima Bernhard Cultuurfonds. Femke van Sommeren had als nieuwe locatieleider de eer om op haar eerste werkdag het schoolplein officieel te openen: “Wat ziet het nieuwe groene schoolplein er supergaaf uit zeg!”.  Meer foto's.

Uiteraard was er een woordje van dank aan betrokkenen: oud-directeuren Margot en Fred, alle ouders die hun handen uit de mouwen staken en de mensen van Langenhuizen hoveniers die veel werk hebben verzet. Ook werden de sponsoren bedankt: Langenhuizen hoveniers voor al het gras, Dijkhoff voor de duiker en Boomkwekerij van den Broek voor de fruitbomen. Het feestelijke moment werd muzikaal opgeluisterd met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied:

‘Het is zo fijn, fijn, fijn…op het nieuwe schoolplein,
er is gras, gras, gras…minder steen zoals het was,
we plukken ook de appels en de peren,
zelfs daarvan kun je ook leren’

Na de feestelijkheden gingen alle kinderen met de eigen juf of meester naar de klas en in de kleine pauze was het dan eindelijk zover: voor het eerst spelen op het nieuwe gras!

Tekst: Esther Mollema

Foto's: Peter Kriele

Plaats reactie